De 5 meest gestelde vragen over suikerontharing van de intieme zone

Suikerontharing is een populaire methode om ongewenst haar te verwijderen, vooral in de intieme zone.

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar deze vorm van ontharen, maar hebben nog wat vragen voordat ze de stap durven te wagen. Daarom hebben we de 5 meest gestelde vragen over suikerontharing van de intieme zone op een rijtje gezet.

is suikerontharing van de intieme zone pijnlijk?

Of je nu een haar uit trekt met wax of met een pincet, het is en blijft ietwat pijnlijk.

Is dat bij iedereen zo? Neen. Eerst en vooral heeft iedereen een verschillende pijngrens. Dat hangt van veel factoren af en ook de hormonen spelen hier een grote rol.

Hoe langer je komt voor suikerontharing, hoe minder pijnlijk het wordt. Dankzij de suikerontharing komen de haren minder snel en minder dik terug. De textuur van de haren gaat helemaal veranderen dus ook de mate waarin jij pijn ervaart gaat fel beteren.

Bovendien is het ook heel belangrijk om een ervaren en professionele schoonheidsspecialist te kiezen die de behandeling op een zorgvuldige en pijnloze manier kan uitvoeren. Ook hier is veel verschil in. De manier van aanbrengen en de techniek om de wax te verwijderen speelt ook een grote rol qua “pijn”.

Choose wisely zou ik zeggen 🙂

hoe lang blijft het resultaat zichtbaar na het ontharen van de intieme zone?

Het resultaat van suikerontharing van de intieme zone kan verschillen per persoon, maar over het algemeen blijft het resultaat ongeveer 3 tot 4 weken zichtbaar. Na deze periode groeien de haartjes geleidelijk aan terug en zal er eventueel weer een nieuwe behandeling nodig zijn.

Belangrijk om te weten is dat onze haren een “haargroeicyclus” hebben. Deze cyclus helpt je begrijpen hoe het haar groeit en hoe lang het duurt eer het weer terug groeit.

De haargroeicyclus bestaat uit 3 fasen : de anagene fase (groeifase), de catagene fase (overgangsfase) en de telogene fase (rustfase). Tijdens de anagene fase groeit het haar actief en is het haarzakje verbonden met de bloedtoevoer. Tijdens de catagene fase krimpt het haarzakje en stopt de haargroei. Tijdens de telogene fase valt het haar uit en begint de cyclus opnieuw.

Bij het ontharen van de intieme zone is het belangrijk om te weten in welke fase de haren zich bevinden. Door regelmatig te ontharen, kunnen mensen de haargroei vertragen en de haren dunner en zachter maken. Ook kan kennis van de haargroeicyclus helpen om ingegroeide haren te voorkomen en de huid gezond te houden.

Verzorg vooral na de behandeling je huid goed om ingegroeide haartjes en irritaties te voorkomen. Scrubben is hier dé boodschap om het risico op ingegroeide haren te voorkomen. Heb je nog geen goede scrub? Wij zweren bij de sugar scrub van royx pro op basis van walnootschil. Deze kan je verkrijgen in de praktijk.

zijn er bijwerkingen die kunnen optreden na het ontharen van de intieme zone?

Net zoals bij elke vorm van ontharing kunnen er bijwerkingen ontstaan. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid, lichte zwelling en irritatie van de huid.

Moesten deze bijwerkingen zich voordoen zijn deze eerder mild en verdwijnen ze binnen enkele uren tot dagen.

In zeldzame gevallen kunnen er complicaties optreden zoals allergische reacties of infecties. Het is belangrijk de huid goed te verzorgen ook na het ontharen en te kalmeren met een specifieke crème. Onze SOS crème is speciaal ontwikkeld tegen roodheden en irritatie. Zodat je meteen een aangenaam kalmerend effect ervaart.

De eventuele bijwerkingen die ik hierboven aanhalen komen uiterst zelden voor.

kan suikerontharing ingegroeide haren veroorzaken?

Ja, suikerontharing van de intieme zone kan ingegroeide haartjes veroorzaken.

Dit kan onder andere gebeuren als de suikerpasta niet op de juiste manier wordt aangebracht, de huid niet goed wordt voorbereid of verzorgd na de behandeling, of als de haartjes te kort zijn afgebroken tijdens het ontharen.

Om ingegroeide haartjes te voorkomen, is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken, regelmatig te scrubben om dode huidcellen te verwijderen en een vochtinbrengende crème te gebruiken na de behandeling.

Is het altijd de fout van suikerontharing? Neen… Ingegroeide haren ontstaan wanneer een haarzakje verstopt raakt en de nieuwe haargroei de huid niet kan bereiken, waardoor de haar onder de huid blijft groeien. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals:

 1. Dode huidcellen die zich ophopen op de huid kunnen de haarzakjes blokkeren en ingegroeide haren veroorzaken.
 2. Strakke kleding die wrijving veroorzaakt op de huid kan ook ingegroeide haren veroorzaken.
 3. Hormonale veranderingen en genetische aanleg kunnen ook een rol spelen bij het ontstaan van ingegroeide haren.
is het mogelijk om zelf thuis de intieme zone te ontharen met suikerwax?

Het kan maar is niet aan te raden en wel voor verschillende redenen:

 1. Veiligheid:
  Het waxen van de intieme zone kan riskant zijn als het niet op de juiste manier wordt gedaan. Het is mogelijk om jezelf te verwonden of te verbranden als je niet over de juiste technieken beschikt.
 2. Gevoeligheid:
  De huid in de intieme zone is erg gevoelig en kan gemakkelijk geĂŻrriteerd raken. Het is misschien beter om een professional te laten waxen die ervaring heeft met het behandelen van deze gevoelige huid.
 3. Resultaat:
  Een professional heeft de juiste technieken en materialen om een glad en gelijkmatig resultaat te bereiken. Als je zelf waxt, loop je misschien het risico op ongelijkmatige huidbeschadiging.
 4. Comfort:
  Het kan lastig zijn om zelf een ongemakkelijke houding aan te nemen en het juiste tempo te behouden tijdens het waxen van je intieme zone. Een professional kan je helpen om comfortabeler te zijn tijdens de behandeling.

Kortom, het is aan te raden om een professional in te schakelen voor het waxen van je intieme zone, omdat zij de juiste technieken en materialen hebben om een veilige en effectieve behandeling uit te voeren.