10 eenvoudige rimpelverwijderaars

Rimpels verwijderen, kan dat echt?

Ik ga de laatste zijn om te beweren dat je alle rimpels volledig kan verwijderen. Dan moet je je eerder wenden tot chirurgische ingrepen.

MAAR, je kan het aantal rimpels verminderen én minder diep laten tekenen waardoor je wel het effect krijgt amper rimpels te hebben. En geef toe, dat is toch ideaal!

Wij geven je 10 eenvoudige rimpelverwijderaars op een “plateauke”. Klaar om er iets mee te doen?

1. Gebruik dagelijks spf

SPF, ook wel zonbeschermingsfactor genoemd, is een maatstaf voor hoeveel bescherming een zonnebrandmiddel biedt tegen schadelijke UV-stralen.

UV-stralen zijn er altijd, zelfs op bewolkte dagen kunnen ze de huid bereiken! Dus ja dames, ook in de winter! Het gebruik van zonnebrandcrème met SPF helpt om deze schadelijke stralen te blokkeren en te voorkomen dat ze de huid beschadigen, zoals zonnebrand, vroegtijdige veroudering en huidkanker.

2; stop met roken

Niet alleen voor je gezondheid maar ook voor de rimpels. Als je rookt (ja vapen ook) ga je de spieren rond je mond aanspannen en daardoor ontstaan de lijntjes rondom de mond. Daarnaast veroorzaakt roken vroegtijdige veroudering van de huid doordat het de bloedvaten vernauwt en de zuurstof- en voedingsstoffenstroom naar de huid beperkt. Byebye elasticiteit en stevigheid van de huid!

3. gebruik AHA’s en antioxidanten

AHA zijn fruitzuren die gebruikt worden om te huid te exfoliëren -of peelen- waardoor de dode huidcellen worden verwijderd. Dit stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. 

Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en kunnen helpen om cellulaire schade te voorkomen. Gebruik 2 keer per week een milde fruitzuurpeeling die veilig is voor thuisgebruik zoals onze nectar exfoliant sans grains.

4. hydrateer je huid van binnen uit

De huid bestaat voor 70% uit water en dat zorgt voor een gehydraterende en soepele huid. Te weinig water droogt je huid uit dus hop, water drinken is de boodschap.

5. neem een break

Heb jij last van stress? Probeer een korte activiteit te zoeken waar je even je gedachten op nul kan zetten. Makkelijkere gezegd dan gedaan I know. Maar het verbetert niet alleen stress maar ook je slaapcontitie en je hebt meer energie doorheen de dag. En ja, dat heeft een effect op rimpels.

6. ‘s nachts moet je hydrateren

‘s Nachts doet je huid aan herstel en is het belangrijk deze te hydrateren. Gebruik daarom ‘s nachts een hydraterende nachtcrème en overdag eerder een beschermende.

7. eet gevarieerd

Altijd hetzelfde eten is op langer termijn niet gezond. Je lichaam heeft verschillende koolhydraten, eiwitten, vetten (ja dat zeker ook) nodig. Op langer termijn kan je nutriëntentekort hebben en zelfs voedselallergieën opbouwen.

8. alcohol met mate

Probeer alcohol tot een minimum te beperken. Dit verhoogt inflammatie en vermoeit je huid. Resultaat? Meer rimpels! Alcohol droogt het lichaam uit en verstoort je vochtbalans.

9. eet 3 keer per week vette vis

Super voor de huid en je gezondheid! Vis bevat omega 3. Wat de gezonde vetten zijn voor de huid. Omega 3 kan helpen met acne, roodheden en het hydrateert de huid.

10. slaap voldoende

Slaap ongeveer 7 à 8 uur per nacht, ze noemen het niet voor niets een schoonheidsslaapje 😉

Je huid herstelt zich als je slaapt en producten worden daardoor ‘s nachts ook beter opgenomen. Bouw een slaaproutine op zodat jouw lichaam zich hierop instelt. Je zal zien dat het werkt, zelfs wanneer je kinderen hebt 🙂

Je kan vele dingen eenvoudig toepassen om maximaal resultaat te halen.

Voor nog meer effect combineer je deze tips met een huidverzorging in het instituut. Maak online jouw afspraak of bel ons op +32 (0) 16 943 098