Een pedicure in de winter? 5 signalen dat je er eentje kan gebruiken

pedicure in de winter 5 redenen waarom

Een pedicure laten doen, da’s iets dat klanten vaak associëren met de lente of de zomer. Van zodra de sandalen en teenslippers weer uit de kast kunnen, zien we de boekingen voor een medische of esthetische pedicure ook toenemen.

Flirten de temperaturen nog met het vriespunt? Dan hebben we de neiging om onze voeten collectief te verwaarlozen. We verstoppen ze in dikke sokken, stevige winterschoenen of gezellige pantoffels. Zonde, want net in de winter kunnen je voeten ongelofelijk veel deugd hebben van een pedicure. 

“Ja maar Evi, hoe weet ik nu dat het tijd is om een pedicure te boeken in de winter?” In deze blog geef ik je 5 mogelijk signalen waar je op kan letten.

1. Je voeten zijn droger dan normaal

Als het blote benen weer is, willen we dat onze benen en voeten er tiptop verzorgd uit zien. We smeren ze dan vaker in met olie, lotion of zonnecrème, waardoor onze huid goed gehydrateerd blijft.

In de winter durven we dat al eens vergeten, omdat we ons lichaam omhullen met dikke lagen kleding. Maar je voeten weken of zelfs maanden niet insmeren kan kwalijke gevolgen hebben, want zo kunnen pijnlijke barsten, scheuren en (hiel)kloven ontstaan.

Een pedicure inplannen in de winter is daarom een goed idee. Niet alleen om bestaande problemen aan te pakken: we bekijken ook samen hoe je jouw voeten zo goed mogelijk kan beschermen en verzorgen tijdens de wintermaanden.

2. Je hebt last van koude voeten

Ben je iemand die in de winter last heeft van koude voeten die maar moeilijk warm worden? Ook daar kan een pedicure een oplossing voor zijn.

Aan het einde van elke esthetische of medische pedicure in ons salon in Aarschot geven we je telkens een korte, maar weldadige voetmassage. Die bevordert de bloedsomloop, waardoor je voeten opnieuw sneller warm gaan worden.

Een heerlijk me-time momentje, waar je nog weken lang van nageniet!

3. Je sokken of panty’s zitten vol met gaten

Merk je aan het einde van de dag vaak dat er gaten in je sokken zitten? Of heb je na één keer dragen al scheurtjes in de voeten van je nieuwe panty? Dat kan erop wijzen dat je al te lang rondloopt met onverzorgde voeten.

Haakjes & scheurtjes aan je nagels, harde eeltplekken ter hoogte je hielen…Ze kunnen je sokken en panty’s lelijk toetakelen. Na één behandeling ga je al merken dat dit probleem verholpen is.

4. Je partner stoort zich aan je eelt

‘s Avonds nog even gezellig knuffelen met je geliefde in de zetel of in bed? Da’s een pak minder gezellig met schurende, eeltige voeten ?

Doe je liefste dus een plezier, en boek die winterse pedicure. Eén pedicure beurt is al genoeg om je voeten weer streelzacht te maken. Net op tijd voor Valentijn ?

5. Je wil 100% voorbereid zijn op zonnige dagen

Nog een goede reden om een pedicure vast te leggen tijdens de wintermaanden, is dat je je voeten op tijd summerproof wil maken. Prima idee, zeker als je last hebt van kalknagels, schimmelnagels, ingegroeide of ingescheurde nagels.

Om die problemen aan te pakken zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Perfect om in te plannen tijdens de wintermaanden dus. Je nagels kunnen zo in alle rust herstellen, zonder dat je ze meteen moet blootstellen aan nieuwsgierige blikken. Tegen de tijd dat je je eerste terrasje van het jaar gaat doen, zijn je voeten opnieuw in topconditie.

Klaar voor jouw winterse pedicure in Aarschot?

Stel je medische of esthetische pedicure niet langer uit & reserveer ze meteen online.

Tot snel!

Evi