5 razend belangrijke weetjes waarom jij nu met suikerontharing moet starten

Summerbodies are made in winter

Nu suikerontharing starten, het is wellicht niet meteen het eerste dat in je op komt.

Je geniet immers nog volop van fleece dekentjes in de zetel, omhult je graag met comfy outfits, je dikke sokken zijn nog even je beste vriend,… Alle redenen om nog niet meteen aan de zomer te denken. En al zeker niet aan onverwachte zwempartijtjes waar jouw lichaam nu echt nog niet klaar voor is.

Toch zeg ik jullie vandaag al het volgende: begin in de winterperiode met suikerontharing en geniet in de zomer tot 4 weken lang van een haarloos resultaat. 

“Ja Evi, dat is een goed verkooppraatje!” Nee hoor, ik ben serieus! In deze blog leg ik je haarfijn uit hoe dat kan!

suikerontharing

5 weetjes waarom het belangrijk is om nu suikerontharing te starten

Vanaf oktober gaan veel vrouwen in wintermodus en dat betekent we onze haren quasi schaamteloos laten groeien. We dragen toch panty’s of broeken dus hey, wie ziet dat?!

“Als we toch eens gaan zwemmen met de kinderen, dan scheer ik gewoon even.”

Moest er een red alert button zijn, hij was nu al af gegaan.

Ik geef je maar liefst 5 redenen waarom je het scheermesje nu (ja, letterlijk nu) aan de kant moet leggen of nog beter gezegd in de vuilbak gooien en nu starten met suikerontharing.

1. Het bos en de bomen

Ons lichaam is bedekt met miljoenen haartjes, bij de ene zie je ze amper en bij de andere zijn ze donker en stug. Redenen genoeg om ze tegen de zomer zoveel mogelijk te verbannen op ons lijf.

Ik vergelijk een scheerbeurt vaak alsof je het gras afrijdt met de grasmachine : enkel de sopjes gaan er af maar de wortel groeit de dag er na al lustig verder. Letterlijk dweilen met de kraan open als je’t mij vraagt.

Door regelmatig -om de 4 à 6 weken- te ontharen met suikerwax zorg je er voor dat de haren langer weg blijven. We verwijderen immers het haar inclusief haarwortel.

Wist je trouwens dat jouw haren verschillende groeifases hebben? Daarom kan het zijn dat je de dag na de ontharing je al een nieuw haartje ziet verschijnen. Dat is dan de buur (hey Jos) van het uitgetrokken haartje dat inmiddels naar de volgende fase gaat. Het keer op keer uittrekken van een haartje zorgt er voor dat de haarfollikel uitgeput raakt en er veel minder haargroei is.

Meteen een spectaculair resultaat na jouw eerste onthaarbeurt met suikerwax!

Nu starten met suikerontharing staat garant voor minder haar in de zomer.

2. Je bent een echte doorzetter

Oké, misschien gaat die stelling niet altijd op maar op het gebied van suikerontharing is doorzetten echt de weg naar succes! Maak niet de fout om in wintermodus te gaan en te stoppen met suikerontharing want frequentie is belangrijk.

Door elke 4 tot 6 weken te ontharen zorg je ervoor dat je haargroei in de juiste haargroeicyclus terecht komt. Wacht je langer dan 6 weken of onthaar je na 3 weken, dan blijf je uiteraard altijd met korte haartjes zitten.

Maak tijdig hier jouw afspraak.

3. Byebye excuses en hello selflove

Selfcare is zo belangrijk! We cijferen ons maar al te vaak weg en verliezen ons in de dagelijkse sleur en drukte.

“Ik heb al zo weinig tijd”, dat wil ik niet meer horen. Plannen moet je doen. Doe jouw agenda open en plan ineens een moment in voor jezelf, jouw me-time.

Wil je een succesvol resultaat, dan ga je ook thuis even wat tijd in jezelf moeten investeren. Zelfzorg is de sleutel naar succes en wij vullen aan in het salon. Ik langs de ene kant van de wip en jij op de andere. Samen scharnieren onze krachten in mekaar.

Kom je enkel voor de salonbehandeling en doe je niet aan thuiszorg? Dan zal het resultaat ook niet optimaal of langdurig zijn.

Gebruik daarom dagelijks een goede verzorgende crème of lotion waardoor jouw hydratatie optimaal blijft. Ook scrubben doe je best 2 keer per week want zo worden jouw dode huidcellen verwijderd én voorkom je ingroeiende haren!

“Welke scrub gebruik ik dan best?” In het salon hebben wij het neusje van de zalm en die kan je ook aankopen bij ons. De Royx pro sugar scrub is een suikerpeeling vol natuurlijke ingrediënten. Eén daarvan is de gemalen walnootschil, die zorgt voor de korrelige structuur van de scrub. Gemalen walnootschil is een zacht en natuurlijk scrubmiddel dat op effectieve wijze dode en droge huidcellen verwijdert en een gladdere en gezondere huid onthult. Oh ja, en je wordt omhuld in een zalige geur!

4. Mijn haren groeien veel sneller in de zomer dan in de winter

Dat klopt helemaal want in de zomer is er veel licht en warmte. De dagen zijn langer en omdat we vaker buiten zijn in de zomer maakt ons lichaam meer Vitamine D aan. Daardoor wordt de haargroei versneld.

Wist je dat bij sommige mensen in de zomer het haar tot 2 keer sneller groeit dan in de winter? 

Ik moet je niet vertellen dat we daarom best starten wanneer de haartjes net rager groeien zeker? Dus hop, profiteren van dat voordeel en nu suikerontharing starten.

5. Survival modus

Een satijnen rokje kunnen dragen zonder dat er stoppels in blijven haken? Niet in paniek moeten schieten wanneer er ineens een midweek Centerparcs op de planning staat? Of onverwacht een match op Tinder waardoor je op date gaat?

Het leven is soms onvoorspelbaar en daarom ben je best op alles voorbereid. Stel je voor dat je anders de tijd van je leven zou mislopen.

En daarnaast is het ook gewoon veel fijner om bijvoorbeeld een dagje sauna te doen zonder weelderige lichaamsbeharing. Maakt het dan uit in welk seizoen we zijn? Nee, helemaal niet. Dat is nu eens kopzorg die we helemaal kunnen elimineren vanaf nu!

Wist je dat?

Suikerontharing al zeker 4000 jaar bestaat? Volgens Wikipedia is deze methode ontstaan in Egypte. Daar werden trouwens ook verschillende zones onthaard.

Nu suikerontharing starten, doe de rekensom

Waarom moet je dus nu suikerontharing starten, dat is dus echt geen rocket science als ik jullie zeg dat het nu écht de moment is om te starten met suikerontharing.

Gesteld dat er 4 groeifasen zijn en je om de 4 weken komt voor suikerontharing, dan maken we er best snel samen werk van om in de zomer lang te genieten van een haarloos resultaat.

Als je nu start ga je vanaf eind juni al de vruchten plukken.

Overtuigd? Maak dan hier jouw afspraak.

Nog graag wat meer informatie? Lees gerust onze behandelpagina even door of neem contact met ons op.