Al je gênante Brazilian wax vragen beantwoord

brazilian wax

Ontharing van de intieme zones met de Brazilian wax

Dat is een binnenkomer hé. Sommigen zullen raar opkijken, anderen zijn inmiddels al pro’s. Het ontharen van de schaamstreek of beter gezegd de Brazilian wax (of full wax) is waar minder en minder taboe rond heerst. Toch zijn er vaak veel Brazilian wax vragen die we graag zouden willen stellen, maar gewoon niet durven.

We vatten vandaag de koe bij de horens want hier worden al je gênante Brazilian wax vragen beantwoord!

Nog 4 maand tot het bikiniseizoen

“Maar Evi, dat is toch nog tijd genoeg” hoor ik sommigen denken. Waarom moet ik nu al denken aan een haarloze zomer? Dat antwoord kan je hier nog eens nalezen.

We zijn het er over eens dat tegen de lente en zomer alle haren weg moeten en een frisse bikinilijn een must is. 

Vaak zit het er in gebakken om snel even onder de douche te springen en het scheermes boven te halen. Twee dagen later komen er alweer stoppels tevoorschijn, jeukt het enorm en loop je te krabben (liefst achter het hoekje) aan plaatsen die alles behalve elegant zijn. Om nog maar te zwijgen over de rode bultjes en ingegroeide haren die pijnlijk, lelijk, onhygiënisch en alles behalve sexy zijn.

Zeg dat allemaal vaarwel, gooi het scheermesje weg en ik presenteer u de Brazilian wax!

Hier krijg je een eerlijk en no-nonsense antwoord op al jouw gênante Brazilian wax vragen.

Waarom vinden we dit eigenlijk zo gênant?

We hebben het allemaal meegemaakt, de eerste keer dat je een salon binnen stapt voor een Brazilian wax ben je innerlijk even aan het sterven van de zenuwen.

Wat gaat er gebeuren, hoe gaat het gebeuren en nog belangrijker… het gedacht “zoiets heeft ze echt zeker nog nooit gezien”! Het is een spervuur van vragen (of excuses om rechtsomkeer te maken) die door je hoofd flitsen.

Stop alvast met jezelf zo te tergen en doe om te beginnen wat research. Stap zeker niet het eerste beste salon binnen maar wees selectief. Jouw lichaam is jouw tempel en jij bent de sleutelbewaarder.

“Serieus, ik lig hier bijna poedelnaakt bij een wildvreemde, hoe kan dat nu niet gênant zijn?”

First things first, je gaat niet compleet in je blootje liggen. Daar kom ik later nog even op terug. 

We zijn allemaal vrouwen, we hebben allemaal kwaaltjes, bepaalde vormen, witverlies, enzovoort. Een Brazillian wax is voor mij dagelijkse kost waardoor ik van niets schrik. Voor je het goed en wel beseft zijn er al snel 30 minuten om en heb je een goede babbel gehad met jouw persoonlijke therapeute 🙂 Als kers op jouw taart ga je haarloos weer buiten.

Wat is een Brazilian wax?

Je zou het misschien niet verwachten maar de Brazilian was is zonder twijfel de populairste ‘coupe’ voor je schaamstreek. Tijdens deze behandeling worden de intieme delen volledig onthaard met suikerwax. Een Brazilian wax betekent dus niets minder dan helemaal kaal.

Wat is dan het verschil met een bikinilijn of Brazilian small? Bij een bikini wax wordt alleen het haar verwijderd dat zichtbaar is bij het dragen van een bikinibroekje of badpak.

Bij de Brazilian wax daarentegen wordt al het haar down under weggehaald, van de venusheuvel tot aan de bilspleet. Oké, dat laatste klinkt pas echt gênant, ik weet het. Verder in deze blog ga ik daar nog even dieper op in dus blijf vooral rustig verder ademen.

Ga je voor de gulden middenweg, kies dan voor de Brazilian small, alle haartjes worden verwijderd in de schaamstreek maar niet op de schaamlippen of bilnaad.

Zelfs Wikipedia is helemaal mee met alle voordelen en presenteert zelfs enkele vormen om je schaamstreek te “pimpen”.

Doet een Brazilian wax pijn?

Deze staat misschien wel op nummer 1 qua Brazilian wax vragen.

Heel eerlijk, het heeft echt geen zin om te beweren dat een Brazilian Wax geen pijn doet. Natuurlijk doet het pijn, en de eerste keer is dat best pittig. Ik zeg altijd dat je best wel mag vloeken van mij als dat oplucht 🙂

Het goede nieuws is dat het pijnlijke of onprettige gevoel niet langer dan een halve seconde duurt vanaf het moment dat ik de suikerwax heb verwijderd. Ik geef immers meteen tegendruk waardoor de pijn quasi even snel weg is dan dat hij gekomen is. Als sugar queen ken ik wel wat trucjes om het voor jou zo aangenaam mogelijk te maken.

Ik vind het zelf veel erger om je te ontharen met een epilator. De pijn van het traag uittrekken van de haren is echt pure marteling waardoor ik met tranen in mijn ogen er al snel de brui aan geef.

Het “pijnlijke” deel ben je snel vergeten want het is echt een zalig gevoel om weer fris en fruitig naar buiten te gaan, helemaal klaar om er de komende weken niks meer aan hoeven te doen! Nada, niente, nougabollen, noppes! Heerlijk toch.

Hoe gebeurt een Brazilian wax ?

De Brazilian wax gebeurt in onze beauty cabine waar er volledige privacy is. Je krijgt intieme wegwerpdoekjes om de intieme zone even op te frissen (zo hoef je je ook geen zorgen te maken over nare geurtjes), en daarna mag je de onderste kledij uit doen. Geen paniek, je slip mag je aanhouden (oef). Waarom, dat ontdek je verder in deze blog.

Nadien neem je plaats op de behandeltafel die we meteen in een comfortabele positie zetten. Ik ga je vragen om je been af en toe te plooien zodat we goed aan elke subzone aan kunnen. 

Ontharen doen we met suikerwax. Wat suikerontharing precies is, lees je hier.

De suikerwax wordt zone per zone in kleine delen aangebracht en weer verwijderd. Zo werken we systematisch alle zones af en heb jij tussendoor tijd om even te bekomen uiteraard.

Eindigen doen we met een koud compres om alles even af te koelen en een kalmerende lotion.

Moet je je scheren voor een Brazilian wax?

Vermoedelijk heb je de neiging om het gebied down under wat “bij te werken” voor je Brazilian wax. In eerste instantie omdat je misschien denkt dat het zo makkelijker is of je gewoon die bos haar echt té gênant vindt.

Doe dat niet! Het maakt de ganse behandeling net moeilijker en wie weet zijn de haren dan net te kort. Dat zou pas zonde zijn.

10 dagen voor jouw Brazilan wax stop je met scheren of elke andere vorm van ontharen. Zo zijn we zeker van een mooi resultaat.

Hoe lang blijf je haarvrij?

Alles hangt er van af hoe snel jouw haren groeien, maar er is 1 belofte die ik je nu al kan doen: je gaat een stuk langer haarvrij zijn dan bij de klassieke scheerbeurt.

Bij de Brazilian wax worden de haartjes inclusief wortel verwijderd. Daardoor moet een haartje nadien weer helemaal vanaf nul beginnen groeien. Gemiddeld blijf je zo’n 2 tot 6 weken haarvrij na een Brazilian wax. Die 6 weken is uiteraard voor de pro’s onder ons.

Om te starten met de Brazilian wax is de lengte van een rijstkorrel perfect. Je komt tussen de 4 à 6 weken terug voor jouw volgende Brazilian wax. En héél belangrijk… niet scheren tussendoor! Anders is al dat harde werk een maat voor niets. 

Welke kleding moet ik dragen?

Na de behandeling wil je uiteraard jouw vajajay niet in een skinny jeans hijsen. Give it some space en ga voor loszittende kleding zoals een rok, jogging,… Vermijd ook vooral strakke panty’s.

Tip: breng een nieuwe, vers gewassen katoenen slip mee om te dragen na de behandeling.

Mag ik mijn slipje aanhouden?

Ah, nu zijn we er! Dé hamvraag van onze Brazilian wax vragen. Ik ging ooit voor een Brazilian wax waar je alles moest uit doen. Eerlijk, ik vond dat echt niet fijn zo fully exposed te zijn. Dus die drempel neem ik meteen al even weg voor jullie.

De slip is bovendien een handige tool om de huid zo strak mogelijk op te spannen. Hoe beter opgespannen, hoe minder pijn!

Eens op de behandeltafel ga ik je vragen 1 been te plooien in kikkerhouding. Met je ene hand zal je de slip moeten opzij trekken en aanspannen. Dat is het deel dat we als eerste ontharen. Nadien volgt de andere kant en de bovenkant.

Om net nog iets verder te kunnen zal je ook even de benen moeten optrekken. Niets onoverkomelijk dus!

Onthoud vooral dat we echt moeten samenwerken tijdens deze behandeling.

Wat is dat met de bilnaad?

Ik denk dat dit zonder twijfel het meest gênante deel is van de Brazilian wax vragen.

Geloof me vrij, elke vrouw heeft haar staan op plaatsen waar je het liever niet ziet. En wat je zeker niet wil is een smooth kitty waar je verder naar achter een floche haar naar beneden ziet hangen.

Het ontharen van de bilnaad is niet verplicht. Je zal gevraagd worden of je dit wenst of niet. Weet dat het standaard automatisch mee in de behandeling begrepen zit.

Hoe gebeurt dit? Hiervoor ga je op 1 zijde moeten liggen met het bovenste been opgetrokken en het onderste been gestrekt. Even de bil opzij trekken met de slip en hoppakee. Het is werkelijk op een minuut gepiept.

Onthoud vooral dat IEDEREEN haar tussen de billen heeft en ik werkelijk reeds alles heb gezien. You really can’t shock me.

Kan je een Brazilian wax laten doen als je ongesteld bent

So what dat je ongesteld bent? Ik kijk heus niet raar als ik een blauw touwtje zie slingeren, maar soms is het toch fijner om de Brazilian wax even te verzetten. Voor jou tenminste. Niet omdat het onhygiënisch is maar vooral omdat jouw pijngrens tijdens de menstruatie toch wel een stukje lager ligt.

Wil je alsnog laten waxen? Geen probleem! We raden je uiteraard wel aan geen maandverband te gebruiken.

Voor ons is de Brazilian wax standard procedure, dus voor jou ook vanaf nu. Weer eentje beantwoord van onze Brazilian wax vragen.

Mag ik ook een Brazilian wax als ik zwanger ben?

Een Brazilian wax laten uitvoeren als je zwanger bent is in principe geen probleem. Maar misschien is het niet onverstandig om eerst aan je verloskundige deze Brazilian wax vragen te stellen of in jouw geval na te vragen of er bepaalde contra-indicaties zijn.

Veel zwangere vrouwen kiezen er net voor om vlak voor de uitgerekende datum alles even netjes te maken. Vrouwen ervaren hun bevalling na een Brazilian wax ook veel “schoner“.

Wat mag ik niet doen na mijn Brazilian wax?

De eerste 24 uur na jouw Brazilian wax ga je best niet zwemmen, niet naar de sauna of hevig sporten. Neem ook geen heet bad en vermijd de zonnebank.

Ga ook niet meteen scrubben meteen na je behandeling, maar wacht hier toch 24 uur mee.

Suikerontharing wordt eveneens afgeraden wanneer je volgende medicijnen gebruikt: Retin-A, Renova, Defferin, Isotretitoin en Roaccutane. Deze verdunnen immers de huid waardoor er toch wat irritatie kan optreden.

Wie is er toch ooit op het idee van een Brazilian wax gekomen?

Believe it or not, in het oude Egypte gingen vrouwen haarloos door het leven. Dat stond immers symbool voor schoonheid, reinheid en hoge status (aha, we verdienen dus best een schouderklopje voor onze toewijding). Dat werd later ook zo overgenomen door de Grieken en het Midden Oosten.

De Brazilian wax is in de jaren 90 in de kuststeden van Brazilië ontstaan. Op de stranden zag je overal mini bikini’s en G-strings waardoor het noodzakelijk werd om zo goed als de volledige schaamstreek te ontharen. Je weet waar dat bikinibroekje durft te kruipen als je beweegt of gaat zwemmen uiteraard.

In 1994 startten 7 zussen in de Verenigde Staten een schoonheidssalon waar de Brazilian wax werd geïntroduceerd. Vele celebrities zoals Sarah Jessica Parker, Eva Longoria, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell maakten er geen geheim van dat ze voor het intiem ontharen steevast voor de Brazilian wax gingen. Ook in de series Sex and the cuty en Desperate housewives werd er geen taboe meer rond gemaakt.

Brazilian wax voor mannen

Het bestaat en zit in de lift, de boyzilian! Het heeft even geduurd maar de Brazilian wax is hot in Vlaanderen. Wist je dat volgens HLN ook de mannenvariant een opmars kent waardoor meer en meer mannen hun weg naar het schoonheidssalon vinden?

Nu weet je alvast waarover straks te babbelen met hubby 😉

Conclusie

We vergroten het al te vaak uit in ons hoofd en eigenlijk is het helemaal normaal! Vanaf nu kom je met een gerust hart voor jouw Brazilian wax, sans gêne!

Zal ik nog kort even alle voordelen opsommen?

  • een heerlijk zijdezacht gevoel
  • de komende 4 weken geen gedoe meer
  • geen jeuk na 2 dagen
  • geen wondjes of irritaties
  • dunnere haartjes die trager terug komen
  • geen risico op verbranding
  • op 30 minuten binnen en buiten

Je hebt ook steeds je eigen vertrouwde sugar queen waar je op je gemak bij bent.

Heb je na het lezen nog meer Brazilian wax vragen? Wij beantwoorden deze graag voor je!

Kom ook genieten van dat heerlijke smooth gevoel en maak hier jouw afspraak.