Strak gezicht zonder botox: 5 methodes voor een natuurlijke lift

Een strak gezicht zonder botox, dat is toch de droom van iedereen. Hoe geweldig zou het zijn moest er een strijkijzer voor onze snoet bestaan dat alle lijnen weg stoomt? Helaas pindakaas, zo werkt het dus niet.

Is er überhaupt een oplossing hiervoor?

Stel de vraag aan 100 Vlamingen wat je aan al die rimpels zou kunnen doen en gegarandeerd dat het meest gegeven antwoord botox en fillers zijn. Maar is dat wel zonder gevaar? Botox werkt in op je zenuwcellen waardoor het je spieren even lam legt. En bij fillers vul je letterlijk je gezicht op met één of ander goedje.

Zijn er dan nog andere methodes die minder ingrijpend zijn? Uiteraard!

Hieronder kan je 5 methodes vinden die jouw gelaat op natuurlijke wijze liften. Op naar een strak gezicht zonder botox!

1. FACE Yoga

Het gezicht is een web van spieren, om een verschil te kunnen zien moet je er aan werken. Yoga-oefeningen voor het gezicht zijn ideaal voor het strakker maken en verjongen van bepaalde delen van het gezicht. Denk maar aan de ogen, het voorhoofd en de wangen. Doe 15 tot 20 minuten gezichtsyoga per dag om een verschil te merken wanneer je dit consistent blijft doen. 

Ik deel hieronder graag enkele oefeningen per aan te pakken zone. Ready, set, go!

Neusplooien
Probeer zo breed mogelijk te lachen en druk met je vingertoppen in de plooien tussen je neus en lippen. Lift de spieren op terwijl je met je vingertoppen op de spieren drukt, zo worden de wangspieren versterkt en krijg je vollere, ronde wangen.

Nekverslapping
Druk met het puntje van je tong tegen het gehemelte en kijk terwijl met je kin omhoog naar het plafond, glimlach en slik. Ga hiermee door gedurende 30-60 seconden.

Strak voorhoofd
Frons eerst zo hard mogelijk waarbij je je wenkbrauwen tracht over je ogen naar beneden te trekken en deze dichter bij elkaar te brengen. Doe daarna het tegenovergestelde en til je wenkbrauwen zo hoog mogelijk op, terwijl je je ogen ver open spert. Herhaal deze bewegingen vijf keer.

Mondspieren
Ga zitten en kantel je hoofd naar achteren. Tuit je lippen fel en duw ze naar voren (beter gekend op op instagram als de duckface). Houd 8-10 seconden vast en herhaal vijf keer voor een strakker lipgebied.

Gelifte wangspieren
Sluit je lippen en glimlach zachtjes, voordat je je wangen zo ver mogelijk naar binnen trekt. Houd deze positie 8-10 seconden vast voordat je ze loslaat en herhaal deze oefening vijf keer. Hallo jeugdige en fruitige appeltjes!

Nog meer inspiratie nodig? Belgische face yoga-experte Alizé deelt op haar Instagramaccount tal van oefeningen die je makkelijk thuis kan uitoefenen. Al deze oefeningen dragen bij tot een strak gezicht zonder botox.

strak gezicht zonder botox door face yoga

2. Huidverbeterende massages

Een massage kennen we vooral om om ontspanning te bieden maar er bestaan ook massages die effectief gericht zijn op huidverbetering.

Dan maken we gebruik van enkele stevige massagegrepen die inwerken op de dieper gelegen huidlagen met de fibroblasten. Deze staan in voor het aanmaken van collageen en elastine in de huid, waardoor de huid stevig en elastisch blijft. En ja, die fibroblasten moet je van tijd tot tijd echt eens een schop onder hun kont geven om te blijven werken.

Huidverbeterende massages hebben een drievoudige werking :

  • de fibroblasten stimuleren,
  • verklevingen in de huid losmaken
  • onze stofwisseling en de bloedcirculatie stimuleren.

Waar moet je daarvoor zijn? Tijdens onze expert gelaatsverzorging maken we zowel gebruik van een bindweefselmassage als van lymfedrainage.

Wist je dat voor de lymfedrainage we zelf onze kompressen maken met kruidenmengeling? Een excellente aanvulling dus op jouw routine en zo bereik je sneller een strak gezicht zonder botox.

Een expert gelaatsverzorging kan je hier boeken of lees meer info in onze brochure over al onze gelaatsverzorgingen.

strak gezicht zonder botox door bindweefselmassage

3. Zonnebescherming

Wellicht één van de meest belangrijke onderdelen om huidveroudering tegen te gaan is je huid beschermen tegen zonlicht. Rimpels, huidverslapping en pigmentvlekjes zijn immers voor meer dan 80% het gevolg van externe factoren, waarvan de belangrijkste uv-straling en blauw licht zijn. Vooral UVA-stralen zijn een grote boosdoener, want ze zijn de veroorzaker van huidveroudering en huidkanker en ze zijn het hele jaar door even sterk. Ze gaan bovendien door de wolken en zelfs door glas heen.

Breng naast je dagcrème daarom telkens een zonnebescherming aan met minstens een factor 30 of 50. Let er bovendien op dat die factor na een tweetal uurtjes is uitgewerkt. Dus als je veel tijd buiten doorbrengt moet je je zonnebescherming meerdere keren per dag opnieuw aanbrengen. Ook na het zwemmen of sporten herhaal je dit steeds.

4. nutriceuticals

Nee, geen les chinees vandaag maar er zit wel degelijk iets nuttig achter deze term. ‘Nutra’ verwijst naar ‘nutrition of nutriënt’ en ‘ceutical’ komt van het laatste deel van het woord ‘pharmaceutical’. Nutriceuticals zijn dus supplementen die bijdragen aan de gezondheid van je lichaam en aan je huidconditie.

Maar welke nutriceuticals zijn nuttig bij huidveroudering en zorgen voor een strak gezicht zonder botox? Hier onze top 5:

Collageenvezels zijn de bouwstenen van een soepele huid, ze zorgen voor stevigheid, veerkracht en elasticiteit. We hebben ze van nature, maar naarmate de jaren verstrijken, neemt de hoeveelheid af en wordt de huid slapper en dunner. 

Hyaluronzuur is een belangrijke speler op het vlak van hydratatie en volume. We hebben dit allemaal van nature maar die productie neemt af met de jaren waardoor de huid minder soepel, zacht en vol wordt. 

Vitamine C is een must voor onze huid. Het remt de huidveroudering, heeft een bewezen effect op het herstellen van de huidbarrière en kan ­pigmentvlekken verminderen.

Vitamine D beschermt ons tegen schade van de zon, werkt ontstekingsremmend en is belangrijk voor een goede wondgenezing.

Zink is een antioxidant, het werkt ontstekingsremmend en antibacterieel. Daarnaast vermindert het de talgproductie en de ophoping van dode huidcellen, waardoor poriën minder snel verstoppen.

5. reinigen

Ik blijf het herhalen, reinigen is zonder twijfel één van de belangrijkste stappen in je huidverzorgingsroutine. Zonder een goede reiniging hebben alle verdere producten geen zin. Reinigen zorgt er bovendien voor dat je verzorgingsproducten beter door je huid worden opgenomen.

Voorzie je huid ‘s ochtends én ‘s avonds dus van een snelle, maar grondige reiniging. Waarom 2 keer per dag? ‘s Avonds verwijder je make-up, talg en schadelijke vuiltjes van buitenaf en ’s ochtends verwijder je het vuil dat de huid tijdens haar nachtelijke herstelperiode zelf naar de oppervlakte bracht.

Na het reinigen doe je best 2 keer per week een peeling van je gelaat. Deze peeling verwijdert dode huidcellen en stimuleert de vernieuwing van de huidcellen. We stimuleren zo onze cellen om terug wat actiever te worden. Net zoals de meeste mensen, worden deze mettertijd wat lui. Tijd dus om ze aan te porren!

Ik vergelijk onze huid vaak met een kussen, na enige tijd wordt de vulling slapper en moeten we zorgen dat deze weer opgeschud wordt. Een goede peeling helpt hier absoluut bij. Tijd om onze huid en al wat er onder zit aan te pakken en te zorgen voor een strak gezicht zonder botox.

strak gezicht zonder botox door te reinigen

Niks te naalden of chemische vullingen, ga voor een natuurlijke facelift en laat je bijstaan door een expert!

Maak hier jouw afspraak voor een huidverbeterende gelaatsverzorging, ontdek dé perfecte reiniging voor jouw huidtype -en conditie of daag me gerust even uit in de praktijk om samen een staaltje face yoga te doen 🙂

Kortom, ga voor een strak gezicht zonder botox!