Waxen van de intieme zone bij mannen

Waxen van de intieme zone bij mannen, wat een onderwerp!

Na de vorige blogpost over de brazilian, is het weer tijd om op het puntje van je stoel te gaan zitten. Want ook hier gaan we no nonsense dieper in op wat vandaag de dag nog steeds wat taboe is.

Alle antwoorden in deze blogpost werden mede geschreven in samenspraak met ons mannelijk cliënteel. Geen duimzuigerij, maar recht voor de raap.

Dus… neem alvast een drankje, schnabbel of pint bier er bij en hier gaan we!

Stel je voor dat ik met een felle lamp op de intieme delen ga schijnen en nauwgezet alles ga inspecteren. Of beter, dat ik onder een vergrootglas de haren met een pincet ga uit trekken. Hoe zot zou dat zijn? Neen, dat gaan we dus echt niet doen!

Hoe doen we het dan wel? Waarom laat je het doen en waarom biedt ons instituut dit in hemelsnaam aan? Is dat niet raar om bij een man aan de intieme zone “te werken”?

Wat mij betreft hoog tijd om vandaag het licht te werpen op de mannelijke variant : de boyzilian, manzilian of brozilian.

Wat is dat voor een beest?

Om een lang verhaal kort te maken, we ontharen alles onder de gordel. De ganse mikmak waaronder de schaamstreek, bilnaad, teelballen, perineum (het gebied tussen anus en scrotum) wordt volledig haarvrij gemaakt.

Uiteraard hoef je niet meteen full force te gaan maar kan je ook hier en daar een strookje laten staan naargelang de “look” die je verkiest.

Net zoals de vrouwen kan je bijvoorbeeld een streepje laten staan. Je weet nooit voor wat zo’n suggestieve landingsbaan goed zou zijn.

Waarom, waarom en nog eens waarom?

Waarom zou je als man je intieme zone laten ontharen?

Net zoals bij de vrouwen genieten mannen ook graag van hun voordelen met deze gladde look met het waxen van de intieme zone.

Eerst en vooral hebben mannen ook vaak last van rode bobbels en irritatie na het scheren. Dankzij het waxen van de intieme zone bij mannen blijven de haartjes 3 tot 4 weken weg! Wanneer je al enkele maanden komt voor de boyzilian, blijft het haar nog langer weg. Vandaar dat men vaak zegt “summerbodies are made in winter”. De winter is de perfecte periode om te starten met suikerwax, zo heb je er optimaal geniet van in de zomer.

Daarnaast voelen mannen zich vaak netter en schoon daar beneden. Niets zo lastig dan dat een vrouw het gevoel zou hebben gedwongen te flossen daar beneden.

Plus, stel dat je een onderzoek zou moeten laten doen is het ook gewoon properder en makkelijker voor de verplegers die hun werk ook goed willen doen.

Ook zijn er vaak veel hygiënische redenen om helemaal los te gaan qua ontharen van de schaamstreek waardoor de klassieke zweetreet helemaal anders aanvoelt. Geen schurende onderbroeken meer of rode irritatieplekken.

En… sommige mannen stellen zelfs dat de koning der edele delen er dankzij de Boyzilian gewoon groter uitziet. Nu lijkt de boom pas echt groter zonder bos. Wat een bonus!

Evi, waarom doe je dat in hemelsnaam? Is dat niet raar om de intieme zone van mannen te ontharen?

De allereerste keer dat ik een boyzilian heb uitgevoerd was het voor mij even onwennig als voor mijn model. Dat is toch vrij normaal denk ik?

Het went kan je zeggen en intussen zijn er al heel wat intieme zones gewaxt waardoor ik echt van niets meer raar op kijk. Het waxen van de intieme zone is zowel door mannen als vrouwen de meest geboekte behandeling. Straffer zelfs, het is een behandeling met spectaculair resultaat dus daar haal je als behandelaar voldoening uit.

Hoe bereid je je voor op een boyzilian?

Mentaal je voorbereiden op het waxen van de intieme zone is 1 ding. Maar ook lichamelijk vergt dit enige voorbereiding. Of beter, geen voorbereiding…

Blijf vooral weg met het scheermesje of de trimmer gedurende 10 dagen voor je eerste bezoek. Het is immers belangrijk dat de haren lang genoeg zijn, een rijstkorrel is ideaal. Laat ons zeggen dat je 14 dagen vooraf niet mag scheren. Te lang is niet erg, maar dan kan het net iets pijnlijker zijn.

Trim je je schaamhaar? Dat is perfect mogelijk, maar zet de stand dan niet te kort.

In ons instituut trimmen wij jouw schaamhaar niet. Mijn docente vroeger zei altijd “we zijn geen coiffeurs”. Ik denk ook dat het niet echt aangenaam zou zijn dat er schaamhaar rond vliegt eerlijk gezegd dus we houden ons daar strikt aan.  We werken met wat we hebben, beter te lang dan te kort.

Doet een boyzilian pijn?

Net zoals bij de Brazilian wax gaan we hier geen doekjes om winden: de eerste keer een wax van de intieme zone bij mannen doet geen deugd! Ga je er dood van? Neen, dus relax. Het is niet fijn maar het is ook geen regelrechte marteling. Martelingen mogen bewaard worden voor de Game of Thrones afleveringen, maar niet in het instituut.

Als je ooit eerder hebt gewaxt weet je dat het een pijn is die redelijk snel weg verdwijnt en niet blijft hangen. Het is meer een pijn die na een tijdje tintelt. Zelfs op plaatsen waarvan je zou denken dat het écht pijn moet doen, zoals de scrotum en bilnaad, valt het beter mee dan je zou denken (aldus één van onze klanten.).

Dankzij onze professionele aanpak voel jij je al vrij snel op je gemak, waardoor je meer ontspannen bent en het ook effectief minder pijn doet. Hoe minder ontspannen, hoe pijnlijker het is. Go with the flow is de beste tactiek.

Wij waxen de intieme zone met suikerwax, dat vermindert aanzienlijk eventuele kans op irritaties. Hoe vaker je laat ontharen, hoe minder pijn het zal doen. Trust me on that one!

Gaan de teelballen niet flapperen bij het ontharen?

Ik verzin deze vraag niet zelf voor alle duidelijkheid!

De teelballen zijn elastisch, dat is waar. Ooit de show “puppetry of the penis” gezien? Ik zal nooit vergeten hoe ze een hamburger maken (bedwing je nog even, straks kan je dat googlen). Dus het is belangrijk om alles goed op te spannen. En dat opspannen gaat vlotter dan je denkt, echt tot 1 egaal vlak. I kid you not!

Straks gaan we hier nog even verder op in.

Sowieso moet alles goed opgespannen worden waardoor het haar in 1 keer verwijderd kan worden. De huid bij de intieme zone van de man is vrij dun, zeker onderaan de penis. Waardoor een onervaren iemand verwondingen zou kunnen veroorzaken. Dat is dus wat je niet wil. Kies daarvoor voor een ervaren salon met goede reputatie. Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb.

Hoe gaat een boyzilian in z’n werk?

De eerste keer zullen mannen – net zoals vrouwen – enorm zenuwachtig zijn. Dat is compleet normaal, maar je gaat zien dat dat heus voor niets nodig is.

We hebben al veel gezien dus schaamte is echt uit den boze.

Belangrijk om te weten is dat in onze cabine volledige privacy heerst. Eens daar toegekomen ga ik vragen om broek en onderbroek uit te doen. Er zijn doekjes om je nog even te verfrissen, en een handdoekje om op de intieme delen te leggen. Je moet dus niet full monty op de tafel gaan liggen! Bedek hem gerust, dat is trouwens ook makkelijker zoals je wat verder kan lezen. Laat ons zeggen dat je daar een 5-tal minuutjes voor krijgt, ruimschoots voldoende.

Eerst zorgen we dat qua hygiëne alles op punt staat. Ik werk met handschoenen en de schaamstreek wordt gedesinfecteerd met een doekje – of ontsmet – noem het zoals je wil. De bedoeling is dat er geen bacteriën meer aanwezig zijn waardoor nadien infecties zouden kunnen ontstaan.

Daarna dep ik met pre sugaring poeder op de zone die we als eerste gaan ontharen.

En nu, focus! Dat is het moment mannen dat jullie mij moeten assisteren want ik heb maar 2 handen uiteraard. Je zal eerst de penis en ballen helemaal naar rechts moeten ‘trekken’. Daar komt de handdoek goed van pas. Je wikkelt alles daar in en verschuift het geheel gewoon naar de andere kant. Naar zeggen van de mannen is dat compleet pijnloos. En dat is ook meteen het moment dat je zal zien wat een grote en opgespannen oppervlakte je kan creëren. Perfect voor mij om op te werken. De suikerpasta wordt dan opgesmeerd en enkele keren herhaald waarna het touwtrekken kan beginnen. Waar het wat dichter begroeid is, is het vaak iets pittiger. Wat puffen (helemaal toegestaan) kan hier wel helpen.

Nadien mag je het zaakje naar links verplaatsen en herhalen we alle stappen. Daarna alles naar boven en nadien alles naar onder.

Tijdens de behandeling wordt er vaak gepraat over koetjes en kalfjes, dat werkt vaak beter dan elk ander kalmeringsmiddel. Drank is niet toegestaan 🙂 En als je eeeeeeecht denkt bijna dood te gaan, neem gerust een pijnstiller vooraf. Al lijkt me dat bij de doorsnee bink niet nodig.

Om aan de kanten naast de balzak te kunnen ontharen moet je je been even open leggen, zoals een kikker. Dat doen we ook weer aan beide kanten.

Last but not least, is er nog de bilnaad. Geheel vrijblijvend, maar ik merk dat quasi iedereen dat wel verkiest. Daarvoor ga je op je zij liggen, onderste been gestrekt en dan moet je de bil even goed opzij trekken. Ik geef toe dat dit de minst elegante pose is maar onthoud dat ik mij enkel focus op mijn werk!

Voila, dan hebben we alle delen gehad en ben je volledig haarvrij! De komende weken heb je een schaamstreek uit de boekskes.

Eindigen doen we met een verfrissende en kalmerende lotion die je zelf mag aanbrengen.

Mag mijn partner meekomen naar de behandeling?

Dat kan maar bij voorkeur niet, het is immers waxen van de intieme zone. Je gaat echt meer op je gemak zijn zonder partner die mee van aan de zijlijn staat te supporteren van “nog even volhouden schat, je bent er bijna”.

Komaan, dat werkt toch niet bevorderlijk?

Wanneer je toch niet alleen het instituut durft binnen stappen en je partner graag morele steun biedt, kan hij of zij plaats nemen in de wachtzaal tot de behandeling klaar is.

Hoe vaak moet ik een boyzilian laten doen?

Wij raden aan om dit om de 4 weken te herhalen. Haren hebben een bepaalde groeifases waardoor het belangrijk is om alle fases onder controle te krijgen. Hiervoor is het belangrijk om de herhalingsbehandeling goed in te plannen en nauwgezet op te volgen.

Een behandeling duurt maximaal 45 minuten, afhankelijk hoe harig de zone is natuurlijk.

Kom je al enige tijd, dan zal je merken dat je weer in no time terug buiten bent.

Tip voor tijdens de middagpauze, maar de boterhammen breng je best niet mee tijdens het waxen van de intieme zone.

Kan ik een erectie krijgen?

Er werd mij verteld dat mannen te pas en te onpas een erectie kunnen krijgen en dat zeker niet altijd seksueel gerelateerd is. Dus ja, dat kan.

Is dat erg? Neen. Ik geef je dan een koud compres om er op te leggen en geef je even 5 minuutjes ademruimte.

Moet je je hiervoor schamen? Neen.

Zet ik dan de behandeling stop? Neen, we nemen gewoon even pauze … Tenzij – en laat me daar héél duidelijk in zijn – er avances worden gemaakt of ongewenst gedrag wordt vertoond. In dat geval zet ik onmiddellijk de behandeling stop en ga je het instituut moeten verlaten (eerst wel betalen natuurlijk). Grensoverschrijdend gedrag zal altijd resulteren in een klacht of melding bij de politie.

De boyzilian is een uiterst professionele behandeling die in zéér weinig ervaren instituten wordt aangeboden. Ik sta er op dat dit wordt gerespecteerd over de ganse lijn.

Kan ik deze behandeling online boeken?

De eerste keer kan je net zoals alle andere behandelingen niet zelf online boeken. Je dient ons steeds telefonisch te contacteren, zo kan ik alvast alle informatie mee geven die nodig is voor de behandeling. Ook wordt dan jouw klantenfiche reeds aangemaakt waarna je een bevestigingsmail zal ontvangen.

En, het is gewoon ook aangenaam om even de persoon aan de andere kant te horen. Dat neemt alvast de drempel wat weg om in het instituut binnen te stappen, moest die er toch zijn.

Zijn er nog vragen?

Heb je nog met vragen of zijn er nog steeds onopgeloste mysteries rond het waxen van de intieme zones?

Stel ze gerust en wij helpen je graag verder.

Zal ik nog kort even alle voordelen opsommen?

  • een heerlijk glad gevoel, dag trekkerige haren
  • de komende 4 weken geen gedoe meer
  • geen jeuk na 2 dagen
  • geen wondjes of irritaties
  • dunnere haartjes die trager terug komen
  • geen risico op verbranding

Je hebt ook steeds je eigen vertrouwde sugar queen waar je op je gemak bij bent.

Als het echt glad moet zijn, maak dan een afspraak in ons instituut via 016 94 30 98.