Wekenlang brushed-up brows

Ik verdenk soms al die AI (artificiële intelligentie) toestanden om mijn brein uit te lezen en over te nemen. Ik moet nog maar aan iets denken, en hop het verschijnt al in mijn Instagram-feed! Net zoals in mijn feed, poppen er her en der “brow bars” op. Ja, dat is dus een ding blijkbaar.

Voor ik het wist kon ik nergens anders meer aan denken! Zo is dat ook begonnen met de brow lamination.

Je weet wel zo van die volle wenkbrauwen zoals Hailey Bieber, die kan je dus gewoon verkrijgen bij jouw beauty salon! Vol en in vorm, dat werkt perfect bij wenkbrauwen 🙂

Ik neem je undercover mee en blik terug naar mijn allereerste ervaring met de brow lamination! Want zoals je weet, test ik eerst alles graag zelf alvorens een nieuwe behandeling toe te voegen aan ons gamma.

Voor mij dus een brow lamination aub. Make me pretty!

het grote waarom

Ken je de wenkbrauwen van angry birds? Ik moet al niet meer zeggen denk ik. Wanneer ik op sta, steken de haartjes van mijn wenkbrauwen echt alle kanten op. Alsof je een doosje mikado hebt uitgeschud en je voorzichtig moet beginnen ontwarren zonder ook maar 1 verkeerde te raken.

Hoog tijd om dus zelf eens een brow lamination te ondergaan. Ik moet zeggen dat het concept al lang mee gaat, denk maar aan de permanent van de bomma vroeger. Zelfde idee, andere uitvoering.

Vooreest begon ik me af te vragen of ik mijn wenkbrauwen moest knippen hiervoor. Doe dat dus zeker niet! Je styliste moet genoeg lengte hebben om mee te werken. Anders riskeer je een ongelijke haardos aan wenkbrauwen.

wat is brow lamination

Brow Lamination of anders genaamd “browlift” is een innovatieve behandeling om de wenkbrauwen de perfecte vorm te geven. Het is een semi-permanente techniek waarbij je wenkbrauwharen naar boven en in vorm worden gekamd en gefixeerd.

Zo lijken je brows meteen dikker, voller en heb je een toffe brow lift. Blijkbaar komt deze stijl overgewaaid vanuit Rusland. Eerlijk, die landen staan qua beauty veel verder dan ons dus ideaal om het te proberen.

Hoe werkt het

De behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten, dat is inclusief het verven van de haren.

“Welke look wilt u graag”? Euhm, heb ik de keuze? 

Iets natuurlijk opper ik zelf, maar het mag vol lijken zodat ik geen gaten meer heb tussen de haartjes.

Je gaat dus aan het begin van de behandeling met de wenkbrauwspecialist in gesprek. En daarna begint het echte werk.

Eerst worden de wenkbrauwen grondig gereinigd om eventuele resten van make-up en oliën te verwijderen. Daarnaast worden ook alle dode huidcellen verwijderd. Je wil echt niet weten wat er zoal in je wenkbrauwen zit. Al het overtollige, weg er mee.

Vervolgens wordt een voedende gel aangebracht om de wenkbrauwharen zacht te maken en je wenkbrauwen te beschermen. Afhankelijk van de structuur van jouw haren, moet dit even inwerken.

Goedje nummer 2 deed me instant denken aan mijn vroegere haarkleuringen. Geef toe, die geur vergeet je toch nooit meer? Dat is de geur van de lamineer gel. Meteen na het aanbrengen worden de wenkbrauwharen in de gewenste vorm gekamd en gefixeerd. Dit neemt enkele minuten in beslag.

Tot slot wordt een voedende behandeling aangebracht om de wenkbrauwen te hydrateren en te verzorgen.

zijn er bijwerkingen

Wanneer de inwerktijden correct worden gerespecteerd, is deze behandeling niet slecht voor jouw wenkbrauwharen. Klopt dat er chemische producten worden gebruikt maar jouw huid kan op reageren. Net daarom worden de wenkbrauwen vooraf ingesmeerd met een speciale gel zodat de haren extra goed beschermd zijn tegen de invloed van de permanente gel.

nazorg en effect

Het effect van de brow lamination blijft vier tot zes weken zitten. Dat kan tellen!

Naast je mooie wenkbrauwen zijn er toch nog een aantal zaken waar je mee rekening moet houden vlak na de behandeling.

24u-48u na de behandeling moet je contact me water vermijden en zo weinig mogelijk prutsen aan jouw wenkbrauwen. Alle producten zijn nog aan het settelen. Wanneer je dit proces verstoort, kan het er voor zorgen dat je wenkbrauwen minder lang in de gewenste vorm zullen staan.

Gebruik ook de eerste paar uren geen make-up en vermijd hete temperaturen zoals sauna en stoombaden.

besluit

Als je weet dat wij in ons salon inmiddels al geruime tijd en succesvol brow laminations doen, dan weet je dat ik fan ben 🙂

Het is dus echt waar, het doet wat het belooft: mijn wenkbrauwen lijken wel dubbel zo vol en staan prachtig omhoog. En dat zonder dat ik er werk aan heb.

In ons instituut krijg je vlak na je behandeling een wenkbrauwborsteltje mee zodat je thuis je wenkbrauwen in de gewenste richting kan borstelen. Dat kan soms al eens handig zijn na een wilde nacht. Even snel met het borsteltje er over en klaar voor de show!